Prowadzone przedmioty:

  • Ekologia i ochrona środowiska
  • Podstawy ochrony środowiska
  • Krajoznawstwo
  • Makroekonomia

Główne pole zainteresowań badawczych:

  • Teoria rozwoju regionalnego
  • Rozwój przemysłu spożywczego a uwarunkowania regionalne
  • Interdyscyplinarność w naukach społeczno-ekonomicznych

Zrealizowane badania

  • Zarządzanie sprzedażą w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego
  • Wpływ przedsiębiorstw przemysłu spożywczego na środowisko naturalne

Zainteresowanie współpracą z biznesem, administracją (badania, konsulting, projekty) w zakresie:

  • Analizy i opracowywania dotyczące strategii rozwoju lokalnego i sub-regionalnego,
  • Współtworzenie koncepcji projektów dotyczących innowacyjnego rozwoju lokalnego i regionalnego, finansowanych z funduszy UE.
  • Współpraca z organizacjami pozarządowymi w zakresie ochrony środowiska

Funkcje organizacyjne:

  • Członek Wydziałowej Komisji ds. przeprowadzenia ankiety oceniającej nauczycieli akademickich oraz realizacji procesu dydaktycznego wśród studentów
  • Członek Wydziałowej Komisji ds. obsługi programu antyplagiatowego
  • Opiekun studentów pierwszego roku
  • Członek Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej

Kontakt

Telefon: 343250484; p. 62 (DS4)